vehicule electrice

15 statii noi de incarcare in Brasov

vehicule electrice

Primăria din Brașov a decis achiziționarea și instalarea a 15 noi stații de încărcare pentru vehicule electrice, fiecare dintre acestea cu câte două puncte de încărcare. Acestea vor fi amplasate în parcările publice administrate de Primărie și la intrările în oraș.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 2,56 milioane de lei (fără TVA). Finanțarea va fi asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”.

A fost deja lansată procedura de achiziție, scopul fiind ca instalarea acestor noi stații de încărcare pentru vehicule electrice să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Conform documentației, fiecare dintre cele 15 staţii de încărcare va avea două puncte de încărcare, ce vor permite încărcarea multistandard. Un punct de reîncărcare la curent continuu, cu o putere de 50kW/100kW, şi un punct de reîncărcare la curent alternativ, cu o putere de 22 kW.

Platforma software de management al staţiilor de încărcare trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe, printre care: efectuarea plăţii utilizând cardul bancar; vizualizarea pe hartă a staţiilor, cu informaţii în timp real privind disponibilitatea; posibilitatea de a rezerva o staţie de încărcare precum şi de a începe o încărcare folosind dispozitivul mobil; opţiunea căutării de staţii de încărcare în funcţie de distanţă.

Conform primarului Brașovului, Allen Coliban, „numărul celor care iau în calcul utilizarea acestui sistem de transport ecologic (fie 100% electric, fie hibrid plug-in) este în creştere, iar cea mai bună dovadă este numărul de autoturisme electrice înmatriculate în Braşov, care a crescut de la 9 autoturisme, acum câţiva ani, la 316 astăzi. Inclusiv proporţia deţinătorilor de maşini electrice s-a schimbat în favoarea persoanelor fizice : dacă la sfârşitul anului 2018, dintre cele 19 maşini electrice, 12 aparţineau persoanelor juridice, în prezent, din din cele 316 autovehicule, 168 aparţin persoanelor fizice. În plus, în Braşov sunt înmatriculate şi aproape 2.500 de autoturisme hibrid, care contribuie la creşterea calităţii aerului din oraş”

via administratie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *